RSS

Varför glömmer jag alltid bort att jag hatar festivaler?

30 Aug

Igår var jag på Skogsröjet (trots förkylningen som tydligen drabbat fler i klassen. Svininfluensa, någon?). Och jag blir så störd på mig själv. Varje gång det kommer nåt bra band jag gillar till nån festival eller utomhusspelning så reagerar jag bara: Waaah, omg, Melody Club kommer, jag måste gå dit! Men när jag väl kommer dit så är det ju alltid svinkallt, timmar av väntan, inget kul folk, och när konserten väl har börjat så är det alltid pissigt ljud, jag får ont i fötterna och ryggen, jag hatar att trängas och så ser jag ju ingenting för jag är så jävla kort. (Jag har ingen emot att vara kort i annat fall men på rockkonserter suger det. Både ljudet och utsikten blockeras av alla som är längre, dvs ALLA.) Kort sagt: Jag gillar inte konserter. Speciellt inte utomhuskonserter.

Fast det är ju kul att ha sett Melody Club trots allt. Jag stod typ längst fram och hoppade med alla 15-åriga tjejer och kände mig gammal och nös på alla (förlåt för det, men ni hade inte heller stannat hemma om ni varit sjuka, eller hur?). Dock blev jag lite besviken på att de inte spelade Electric (vilket är lite konstigt eftersom den är en så pass stor hit) eller Eighteen (vilket kanske inte är lika konstigt, men minst lika synd). Fick mig iallafall Destiny Calling, The Only Ones, Baby, Palace Station och lite annat smått och gott till livs. Och en armbåge i tinningen. Moshpit på Melody Club, who’d’ve thought? Det var visserligen rätt bra, för det var ingen annan än jag som vågade stå i närheten av galningarna, så jag lyckades komma några steg framåt.

Såg dessutom Johnossi och Sonic Surf City och delar av Dundertåget, Rock ‘n’ Roll Allstars och Fredrik Johansson och Hundarna bland annat. De sistnämnda spelade gamla Fredrik Johansson och Humanisterna-klassiker, lite kul. Sonic Surf City spelade alldeles för tidigt och hade följdaktligen världens tråkigaste publik, och under Johnossi var jag lite för kall, trött och förkyld för att orka älska det som jag borde ha gjort.

Nåja, denna upplevelse gör iallafall min avsaknad av Green Day-biljetter något mindre smärtsam, vilket förstås inte innebär att jag inte skulle bli överlycklig om jag fick tag på dylika! Jag glömmer ju det jobbiga så snabbt. Så snart står jag väl där, totalpeppad, med Peace and Love-biljetter eller nåt till nästa år.

 
8 kommentarer

Publicerat av på 30 augusti 2009 i Allmänt, Musik

 

Etiketter: , ,

8 svar till “Varför glömmer jag alltid bort att jag hatar festivaler?

 1. Patsy

  30 augusti 2009 at 16:28

  Jag älskar festivaler OM det finns billigt käk, det är lagom långt mellan scenerna, det inte är iskallt eller kokhett och man slipper sova i tält och att man känner ett gäng människor. Annars… näeh.

   
  • MarySaintMary

   30 augusti 2009 at 17:04

   Dvs aldrig?

    
 2. Karin

  30 augusti 2009 at 20:42

  Jag skyller på Elin! Det är hennes svininfluensa vi alla har fått.

   
  • MarySaintMary

   30 augusti 2009 at 21:10

   Ja, dammit. Snart hamnar vi i respirator hela bunten!

    
 3. Hansen

  30 augusti 2009 at 21:34

  Röj som fan när Melody CLub avslutade med Palace Station!
  Men jag håller med dig om ljudet, MC’s högtalare sprakade och när JohnOssi spelade så var det för mycket diskant och kanppt ingen sång… Men vad är en bal i… skogen…

   
  • MarySaintMary

   30 augusti 2009 at 22:04

   Jag tyckte det var röj under hela Melody Club jag :)

    
 4. Manne

  30 augusti 2009 at 23:16

  Håller med dig om festivaler :P det är mekkigt. Jag har föressten spelat förband till melody club :P *skryta*

   
  • MarySaintMary

   30 augusti 2009 at 23:20

   coolt! gick det bra? :)

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: