RSS

Natural born interpreter

12 Okt

(Edit: haha, så jävla kul att jag stavade fel på ”interpreter” i rubriken nyss. bästa ordet att stava fel på. ändrat nu!)

Ni får ursäkta att det blir lite dagboksblogg av det här nu ett tag framöver, men jag måste ju uppdatera er om vad jag sysslar med nu när jag är så långt ifrån alla. (Och om jag känner mina läsare rätt så tycker typ hälften av er att det är en förbättring iallafall.)

Jag kunde förstås inte sova inatt. Tänkte på Green Day och sen framåt småtimmarna kom jag på att jag skulle OMG TOLKA PÅ RIKTIGT FÖR FÖRSTA GÅNGEN! och sen låg jag såklart och tänkte på det. Men jag vaknade iallafall strax för sju så lite måste jag ju ha sovit iallafall. Sen gick jag upp och åt hotellfrukost.

Det här med hotellfrukost är så ironiskt när det gäller mig. För det finns asmycket smaskiga grejer, typ varm choklad, te, massa olika sorters bröd, juice, fil & youghurt, gör-din-egen-müsli-burkar med olika flingor och frön, ägg, massor grönsaker, ost och annat pålägg, olika sorters deluxiga marmelader och torkad frukt, osv osv, och man får äta hur mycket man vill och allt ingår. Jag skulle älska det på eftermiddagen när jag kommer hem. Men kan jag äta på morgonen eller? NEJ DET KAN JAG INTE! Jag äter typ…lite torr fil eller nåt.

Iallafall, när jag hade ätit filen fick jag ont i magen av nervositet. Jag har ju varit så upptagen av inställda tåg och osedda konserter att jag inte hunnit varit nervös innan, men nu fattade jag att det var allvar. Sen gick jag ut och mötte min handledare som kom och hämtade mig vid hotellet. Sedan visade hon mig runt på tolkcentralen och sedan fick jag åka på mitt första uppdrag! Innan var jag ju mest nervös över presentationen, mötet, första intrycket och sådana saker, men när jag kom fram till stället vi skulle vara på och mötte brukaren så föll allting så naturligt! Det var en döv där och en massa som inte kunde teckenspråk, innehåll behövde förmedlas och jag bara: Jag gör’t! Jag hann knappt tänka, det var som en reflex och det funkade skitbra, och min handledare glömde bort att uppdraget faktiskt var på två timmar och att det var mitt första så efter typ 40 minuter fick jag försöka hinta om att vi kanske borde byta och hon bara: Ojdå!

Fick massor beröm efteråt och kände mig helt lycklig. Håller med Karin, varför behöver folk knark när man kan tolka?! Precis så kändes det. Sen på eftermiddagen hade jag ett uppdrag till, som jag fick göra helt själv (ja, alltså, handledaren var ju med som stöd självklart, men jag var aktiv hela tiden). Funkade skitbra. Så jävla nöjd! Nöjd med dagen, nöjd med tolkningarna, nöjd med handledaren, nöjd med mig själv.

 
10 kommentarer

Publicerat av på 12 oktober 2009 i Allmänt

 

Etiketter: , ,

10 svar till “Natural born interpreter

 1. Patsy

  12 oktober 2009 at 20:58

  Fan vad bra!

   
  • MarySaintMary

   12 oktober 2009 at 21:03

   Ja! Jag behövde allt det där peppet när jag gick och handlade sen, btw, för det var långt och kallt och påsarna var tunga.

    
 2. Torsken

  12 oktober 2009 at 22:45

  FY FAN VAD DU E BRA MARY! jag blir helt stolt när jag läser :’) 40 minuter!! WOW!!

   
  • MarySaintMary

   13 oktober 2009 at 13:45

   Men Johanna! Ska du ha mig att gråta igen? :’)

    
 3. Sara från klassen

  13 oktober 2009 at 19:32

  Vad tråkigt att även din resa krånglade. SJ är verkligen inte det mest pålitliga färdmedlet. Vad roligt att du trivs på din praktik och att du känner att det har gått bra.

  Jag önskar att jag kände som du. Jag blir så arg på mig själv. Jag får jättebra feedback från mina handledare, men ändå känner jag inte mig nöjd med mina tolkningar. Kram!

   
  • MarySaintMary

   14 oktober 2009 at 20:27

   Men du vet att man kan få pengar tillbaka om man anmäler på sj:s hemsida?

   Tråkigt att du känner så, hoppas det blir bättre när du kommit igång lite mer. Kram!

    
 4. freja

  14 oktober 2009 at 11:42

  kul att höra!
  kram

   
  • MarySaintMary

   14 oktober 2009 at 20:27

   :)

    
 5. carro

  16 oktober 2009 at 14:43

  åh hotellfrulle… nåt av det bästa som finns!!
  Åh va spännanade med tolkningen, tror det yrket passar dig utmärkt. Kul att det gick bra!!

   
  • MarySaintMary

   16 oktober 2009 at 17:51

   Det var roligt att höra att du tror på mig :)

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: