RSS

Men färgen är ju snygg iallafall!

11 Feb

Okej, så kollektivtrafiken i Örebro är den sämsta någonsin, någonstans. Kolla här.

På morgonen ibland så tycker jag att det är för kallt för att cykla. Det har varit mellan 5 och 20 grader kallt nu i januari och februari, och visst att Örebro är Cykelstaden och sådär, men dels fryser jag ihjäl om jag ska försöka cykla i kylan, och dels hinner de inte ploga när det snöar så här mycket så det är bara snömodd hela vägen och man kan lika gärna gå som att cykla för det tar lika lång tid. Och då tänker jag att jag tar bussen, för det är trots allt bekvämare och går snabbare.

Trodde jag ja! (Eller, ja, jag tror det inte längre, men ändå.) Själva bussresan, med promenaden till och från hållplatserna, tar enligt tidtabell faktiskt ca 10 minuter längre tid än att cykla, men det beror mest på att hållplatsen ligger ganska långt ifrån skolan. Dock ska man INTE lita på tidtabellen mellan 7 och 9 på morgonen. Jag åker nämligen med 11:an, och det är samma buss som går till Tullängsskolan, vilket gör att den är proppfull av hormonstinna tonårskillar varje morgon (inte för att jag har nåt emot att trängas med just tonårskillar visserligen). Detta gör att bussen är sen redan när den kommer till min hållplats, eftersom så många ska på. Sedan blir den bara fullare och fullare, samt senare och senare för varje hållplats – Järntorget, Konserthuset och Olof Palmes Torg. Det roliga, och med roliga menar jag jävligt jobbiga, med det här är att min hållplats ligger precis före Tullängsskolan. Detta gör att bussen alltid är som allra mest fullpackad precis när jag ska av. Och nu snackar vi inte full som i ”alla säten är upptagna och några måste stå”, vi snackar ”armarna uppåt, annars får du inte plats och bry dig inte om att hålla dig i för du kan omöjligt ramla när det är så trångt och åh vad mysig din luva är att ha i ansiktet!”. Och då ska jag, som har varit med sen innan Järtorgsinvationen, försöka hinna krångla mig av på min hållplats innan dörrarna stängs och bussen åker igen. Det har hänt mer än en gång att 1) busschauffören har stannat för kort tid, så att jag inte hinner av, 2) det har varit för trångt för att ens försöka, 3) busschauffören har struntat i att stanna överhuvudtaget. Hinner jag av så är jag redan sen, hinner jag inte av får jag gå av vid Tullängsskolan, gå längre, och bli ännu mer sen. Lose-lose situation!

Hur löser då Örebro länstrafik detta delikata problem? Jo, genom att sätta in extrabussar! Men inte, som väl vore det vettigaste, låta bussarna gå var tionde istället för var tjugonde minut mellan 7 och 9 under vinterhalvåret. Nej, här ska till något mycket speciellt! Extrabussen åker precis efter den vanliga bussen! Så den vanliga bussen åker först, plockar upp folket vid varje hållplats, och sedan kommer extrabussen och…ja…jag vet inte riktigt vad den gör, plockar upp nån som kommit lite försent kanske? Den kör iallafall aldrig om den vanliga bussen, och den vanliga bussen överlåter aldrig till extrabussen att plocka upp folk på någon hållplats, utan stannar snällt och släpper på alla. Välplanerat.

 
2 kommentarer

Publicerat av på 11 februari 2010 i Allmänt

 

Etiketter: ,

2 svar till “Men färgen är ju snygg iallafall!

 1. Hansen

  12 februari 2010 at 1:03

  Låter ändå som det är ganska roligt. Liksom, ingen dag den andra lik. Sen antar jag att du får höra det senaste skvallret, höra de nyaste orden, se det nya modet och känna allas morgonandedräkt. Man ska fokusera på det positiva!

   
  • MarySaintMary

   12 februari 2010 at 7:08

   Jag lyssnar oftast på mp3…men okejdå. LITE spännande är det. Sen brukar det vara ganska många döva på bussen också (längst bak iallafall). Så ”de senaste tecknen” kanske kan vara nåt.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: