RSS

That’s what you are! Believe! I’m gonna have myself a ball! And I don’t care! If you don’t like! How I act when I’m on top of your wife!

11 Maj

8. En sång som du kan hela texten till

Här måste jag välja något som är tillräckligt gammalt för att vara från den tiden då jag köpte en skiva i taget och lyssnade sönder den, innan det fanns obegränsad tillgång till musik via internet och innan jag hade tillräckligt med pengar för att köpa ett gäng skivor i taget. När jag var 14 hade jag sparat ihop tillräckligt av min månadspeng för att på vinst och förlust beställa Backyard Babies senaste alster Total 13 från Ginza. Jag hade hört att de skulle vara bra, men inte egentligen hört nån låt från skivan. Vi gick ihop ett helt gäng och beställde JÄTTEMYCKET skivor så att vi skulle få gratis frakt. (Jag har blivit tvungen att omvärdera ”jättemycket” i det här sammanhanget sedan jag träffade Benjamin som kommer upp till fraktfrittgränsen varenda gång han beställer skivor. Typ.)

Iallafall var skivan något av det bästa jag hört, och jag lyssnade på den en miljon gånger, köpte även deras första skiva Diesel & Power som blev lika sönderspelad. Till skillnad från nästan alla andra skivor som jag nördat så mycket älskar jag båda de här skivorna fortfarande och lyckas aldrig tröttna. Men jag lyssnar inte lika ofta nuförtiden, förstås.

Jag minns kanske fem år senare när jag, Patsy (som köpte Total 13 i samma Ginzapaket som jag, vill jag minnas) och Benjamin hängde på ett gäng random killar på efterfest i deras replokal och någon satte på den här plattan. Och jag, Patsy och Benjamin skrålade med i varenda jävla textrad från ONE GOT DOWN THREE TO GO till IT’S GONNA TAKE SOME TIME TILL MY ANGEL SINGS. Underbart.

”Hiten” från skivan, Look at you:

Hela skivan på Spotify.

Kan som en parentes nämna att jag knappt kan en enda hel Green Day-text utantill, trots att de är mitt favoritband (förutom Basket Case, men den nördade jag ju när den kom). Orsak? Jag nördar inte lika mycket nuförtiden. Eller för att Billie Joe sjunger så jävla otydligt. Förmodligen en kombination.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 11 maj 2011 i Musik

 

Etiketter: , ,

Ett svar till “That’s what you are! Believe! I’m gonna have myself a ball! And I don’t care! If you don’t like! How I act when I’m on top of your wife!

  1. Patsy

    12 maj 2011 at 22:47

    Jaaaa, Total 13!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: