RSS

MarySaintMary på Irland

14 Aug

”Nu ska DU BLI Nyfiken”, fattar ni, Dublin alltså. Så himla fyndig jag är ibland!

Jag har alltså varit på Irland en vecka tillsammans med svärfamiljen; fem dagar i Dublin och två i Galway. Har därmed haft The Fairytale of New York  (”the boys of the NYPD Choir were singing Galway Bay”) på hjärnan hela resan, förutom när det var Vals i Glendaloch eller The Fields of Athenry istället.

Resan var lite som Sagan om Ringen kan man säga (”de gick och gick och gick och gick…”), speciellt när vi var i Glendalough för där såg det typ ut som i Sagan om Ringen också, plus alla får vi såg som påminde om Nya Zeeland. Vi har även druckit Guinness, spelat Monopol och Twister, ätit pannkakor till frukost, fått psykbryt, shoppat fast vi inte hade nån plats för nåt i handbagaget, ätit fish & chips, blivit blöta, blivit sjuka, lagat mat i hostelkök utan vettiga husgeråd, hittat på Dublin 5, Galway 5 och Galway sitting 5, åkt buss, varit i en grotta, delat rum med folk, gjort nya interna skämt, kollat på kyrkor, varit inne i spännande second hand-skivaffärer, lyssnat på gatumusikanter, kollat på street art, blivit minblown varje gång vi hörde svensk musik, osv.

Vi har inte: kollat på riverdance, kört bil på vänster sida, gått på pub crawl, lyssnat på irländsk musik på puben, åkt till en liten klosterö (thank God), gjort abort.

Har också lärt mig att om nån säger ”so, are you here for the crack?” så menar de inte knark. ”Crack” betyder tydligen ”skoj” på irländska. Kan möjligen orsaka en del missförstånd.

 
2 kommentarer

Publicerat av på 14 augusti 2011 i Allmänt

 

Etiketter: ,

2 svar till “MarySaintMary på Irland

 1. kajsalisasblogg

  19 augusti 2011 at 2:44

  Gärna lite bilder ….. snälla :)

   
  • MarySaintMary

   19 augusti 2011 at 11:25

   Jag hade inte med mig någon kamera! Benjamin tog lite bilder dock, så kanske kan lägga in några av hans.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: