RSS

Fast nån fruktkorg fick jag ju inte

14 Nov

Vill ju inte hänga ut nån speciell yrkesgrupp eller så (så gjorde hon det ändå! ;ppPpPpp), men bilmekaniker verkar ju vara ett släkte för sig. Meka med bilar är de säkert duktiga på, men sen är det ju allt det där runt omkring. Vara tillgängliga för kunder, kolla mailen, komma ihåg att höra av sig, komma ihåg att de beställt saker de lovat att beställa, och så var det ju det där med att vara ackrediterad verkstad och vad det innebär.

Åkte och lagade min bil på en ackrediterad bilverkstad här i Örebro förra veckan eftersom den inte gick igenom besiktningen. Att verkstaden är ackrediterad betyder att de efterbesiktar själva så man slipper åka tillbaka till bilprovningen efteråt. Ett lika stort ansvar som bilprovningen har alltså.

Felen var väl hyfsat enkla, byte av en ljuddämpare samt två av bromsljusen. Hämtar bilen, de visar upp efterbesiktningsprotokollet. Där står att båda punkterna nu är godkända. Fint! Bad för några dagar sedan Benjamin kolla bromsljusen av ren nyfikenhet (vill veta exakt var de sitter), och det visade sig att de fortfarande inte funkar..? Åkte tillbaka idag och det visar sig att de alltså ”glömt” byta ut bromsljusen, trots detta har de godkänt dem i ombesiktningen? Verkar ju jävligt rimligt och lagligt.

Men de fixade det iallafall gratis på fem minuter och skämdes under tiden. Alltid något.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 14 november 2011 i Allmänt

 

Etiketter:

2 svar till “Fast nån fruktkorg fick jag ju inte

 1. K

  15 november 2011 at 13:37

  Han såg verkligen bra skamsen ut :) och rätt var väl det!

   
  • MarySaintMary

   15 november 2011 at 13:40

   Ja, precis! Om jag hade skällt på dem som du ville hade de nog inte skämts lika mycket. Då hade de bara tyckt att jag förtjänade det :P

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: