RSS

”Tjejer vill inte ha snälla killar”

27 Jan

Alltså ska vi reda ut ordet snäll? För jag tror att många killar tror att de är ”snälla” om de bara anpassar sig, gör ”allt” för tjejen, försöker vara som hon vill att man ska vara, och det är ju inte riktigt det som menas. Med ”snäll” menar jag en person som respekterar mig som person, som respekterar mina gränser, som inte gör saker för att vara taskig. Men också någon som respekterar sig själv. En person som suddar ut hela sin personlighet för att vara någon annan till lags är helt enkelt inte hett. Exempel:

Jag: Ska vi kolla på True Blood ikväll?

Elak kille: Nä fy fan, fattar inte hur du kan kolla på sån skit. Nu drar jag och super med mina kompisar istället. [bråk uppstår]
Mesig kille: Okej. [sitter sedan och typ sms:ar eller går iväg under avsnittet pga ointresse, varpå jag blir irriterad och störd]
Snäll kille: Nja, du vet, jag är inte så förtjust i den serien. Har du nåt annat vi kan kolla på så kan du kolla på True Blood imorgon när jag inte är hemma? [okej, vi kollar på något annat]

Ni ser skillnaden? (Om vi nu utgår från att alla ovanstående killar inte alls var intresserade av att kolla på True Blood.)

En gång kom det fram en kille till mig på krogen och bara: ”Jag är inte så bra på att ragga. Men…vad ska man göra för att imponera på dig?” Att erkänna att han inte var så bra på att ragga tyckte jag var ganska gulligt. Men han diskvalificerade sig på sin andra replik. Hur kul hade det varit om han bara hade låtsats vara någon som passade mig, vad fan är det att bygga på? Nog för att han kanske bara var ute efter ett engångsligg, men jag vill faktiskt ha lite personlighet av människor jag ska umgås med överhuvudtaget, om det så bara är för en natt. Det känns som att det är något lurt med människor som bara gör allt för att smöra och bete sig så som de tror man vill att de ska bete sig. Vad har de i sin personlighet som de behöver dölja?

Jag tror att de allra flesta oavsett kön vill ha en partner som respekterar både sig själv och sin partner. Som lyssnar och är lyhörd, men inte lägger sig platt. Som talar om vad den vill och tänker, men är villig att kompromissa om det behövs. Som intresserar sig för sin partners intressen, men inte böjer sig för den andras vilja hela tiden utan istället uttrycker alternativ. Så vill iallafall jag ha det. Och jag är ihop med snällaste killen i stan. Fråga vem som helst!

 
25 kommentarer

Publicerat av på 27 januari 2012 i Allmänt, Feminism

 

Etiketter:

25 svar till “”Tjejer vill inte ha snälla killar”

 1. Ol Gregg

  28 januari 2012 at 2:42

  ”Hur kul hade det varit om han bara hade låtsats vara någon som passade mig, vad fan är det att bygga på? ”

  Fast detta gör ju tjejer som gillar en hela tiden. Finns inget mer ”fogligt” än en tjej som faktiskt älskar en.

  Visst, givetvis kan du inte bestämma vad du ska attraheras av. Men sluta hata mesiga killar bara för att dom inte är något du kan ”använda”.

   
  • MarySaintMary

   29 januari 2012 at 14:33

   För det första: jag hatar inte mesiga killar. Men jag tycker mesiga personer generellt är tråkiga att umgås med.

   Och såklart är detta inte specifikt för killar, självklart kan tjejer göra likadant. Anledningen till att jag skrev om killar är för att 1) jag är tjej och (hyfsat) hetero samt 2) det finns en myt som säger att tjejer faller för just ”bad boys” och inte för snälla killar.

    
 2. Linda

  28 januari 2012 at 5:41

  Det är så skönt att läsa inlägg som visar hur viktigt det är med könsroller och att bevara dem. Vissa beteenden är helt enkelt mer eftertraktade hos män. Män som inte uppfyller de beteendena får bita i det sura äpplet och lära om sig, så de uppfyller könsrollen. Vi kvinnor ska ju inte behöva acceptera vilket beteende som helst av män och allra minst att de själva tror att de ska kunna vara som de vill.

   
  • Alice

   28 januari 2012 at 8:46

   Men va? Att behandla andra personer med respekt samtidigt som man står upp för sina egna känslor och åsikter är väl ingenting som borde vara män förunnat? Alla borde göra det.

    
  • MarySaintMary

   29 januari 2012 at 14:35

   Du trollar va? För det där är så långt ifrån vad inlägget handlar om att jag inte riktigt kan bemöta det.

    
 3. L

  28 januari 2012 at 10:12

  Jag håller med!
  Verkar ju som att vissa som kommenterat missuppfattat totalt vad blogginlägget handlar om.

  Givetvis gäller ju det som står ovan inte bara män i raggningssituationer utan alla människor alltid. Samma sak gäller alltså en nära vän (oavsett kön), om jag föreslår en aktivitet så förutsätter jag att personen är ärlig med om hon eller han faktiskt vill göra det föreslagna och säger vad hen vill på ett trevligt sätt. Det handlar inte om att jag som kvinna vill förändra alla mäns sätt att vara på utan det handlar om grundläggande social kompetens.

   
  • MarySaintMary

   29 januari 2012 at 14:36

   Det var exakt precis så jag menade!

    
 4. FumikoFem

  28 januari 2012 at 21:59

  Nja, generellt vill kvinnor och tjejer har en BadBoy – på Tv och i filmer! IRL? Nja nej. Hellre den snälla killen då. Detsamma gäller killar, på Tv och i filmer vill dom ha den sexiga kurviga tjejen som är tjejig och mer undergiven. Men inte IRL.

  Men en ska ju skilja på preferenser, vad en tänder på och vem en faktiskt väljer som partner i slutändan.

   
  • MarySaintMary

   29 januari 2012 at 14:39

   Ja, det är svårt ibland att veta vad som kommer från att folk har tittat för mycket på TV och tror att det är så på riktigt, och vad som faktiskt är genomgående trender i verkligheten. Jag tror att antingen umgås jag i väldigt annorlunda kretsar där generella fenomen inte är applicerbara (jag känner nämligen sällan igen bilder folk målar upp om raggning/manligt&kvinnligt från mina egna erfarenheter) eller så har folk en skev uppfattning om verkligheten. Kanske lite av båda.

   Också helt sant att det är skillnad på vem man blir ihop med och vem man bara ligger med. Jag har absolut olika krav på det, även om det här med respekt är jävligt viktigt i båda fallen.

    
 5. FumikoFem

  29 januari 2012 at 17:01

  Jag har inga direkt krav alls om jag ska ligga med någon. Jag hade det förut men då får en inget så jag tog bort dom. Nu är minimumkram typ att vi ska använda preventivmedel, kondom, och lyssna på varandra när vi har sex. Det är allt.

   
  • MarySaintMary

   29 januari 2012 at 18:01

   Nej, det är svårt ibland när man vill ligga men också hålla på kraven. Men jag tycker dina minimikrav är vettiga. Lyssna på och respektera varandra hänger ju ihop lite.

    
 6. Matilda Flodin

  30 januari 2012 at 2:15

  Haha! Lite roligt, men detta är andra eller tredje gången på kort tid jag sett ‘True blood’ användas som exempel på vad flickvän vill se men pojkvän absolut inte vill se. Är min kille skum som gillar sen serien minst lika mkt som jag? ;-) Han brukar ladda ner avsnitten när de kommer ut i USA och så ser vi dem tillsammans. <3

  Jag tror att det florerar rätt många konstiga uppfattningar om vad som är en snäll kille. Jag har dejtat mer än en som själva beskrivit sig som "snäll kille" och som offer för kvinnor som bara vill ha bad boys men som sedan visat sig vara riktigt kalkylerande och beräknande elaka praktarslen! Har skrivit lite om det här: http://tildaf.wordpress.com/2011/12/04/kvinnor-som-gillar-man-som-hatar-dem/

  Jag hade känt mig ledsen och besviken om det kommit fram att min kille gjort saker han inte ville för att "vara snäll" när jag trodde det var nått vi båda roades av. Nyckeln till ett bra förhållande är enligt mig ärlighet och kommunikation. Det blir ju svårt att lära känna en person om den bara lallar med i allt man säger. Och ja, det är oattraktivt, särskilt om de visar sitt missnöje genom passiv agressivitet.

   
  • MarySaintMary

   30 januari 2012 at 11:38

   Haha, jag tog bara ett exempel ur luften egentligen! Tänkte på något jag skulle vilja se ihop med en kille (eller vem som helst) bara. Det är flera som har kommenterat det men det var inte alls på något sätt menat som att killar inte skulle gilla det. Min pojkvän kollar visserligen inte på True Blood, men det beror snarare på att han inte har tid att följa alla serier som jag kollar på. Jag tror dock han skulle gilla den.

   Ärlighet och kommunikation är verkligen det viktigaste i en relation även för mig. Och jag tänker att om man undertrycker sina egna känslor tillräckligt länge måste det ju komma ut på något sätt, antingen genom passiv aggressivitet eller ett utbrott.

    
 7. luckystrike

  06 februari 2012 at 1:36

  kan du hjälpa mig med en sak ??

   
 8. luckystrike

  06 februari 2012 at 4:53

  mary måste prata med dig om en sak.. hur får jag tag i dig. :/

   
  • MarySaintMary

   06 februari 2012 at 12:10

   Om du är någon jag känner så kan du väl ge dig till känna? Annars måste jag nog betrakta detta som spam.

    
 9. luckystrike

  07 februari 2012 at 5:27

  Nej du känner nog inte mig.. men hade gärna velat fråga om ett par saker

   
  • MarySaintMary

   07 februari 2012 at 14:30

   Har mailat dig på adressen du angav.

    
 10. luckystrike

  07 februari 2012 at 17:24

  Hmm Hittar inte det.. haha detta känns dumt o fråga kanske men haru facebook ? =)

   
 11. luckystrike

  07 februari 2012 at 17:25

  Ojj fel adress var ett M i slutet iställer för ett N .. sorry

   
 12. Daniel Koivisto

  13 februari 2015 at 20:35

  Jag tror att man ska ta vad som står skrivet på nätet, om vilken typ av män kvinnor föredrar, med en nypa salt. Faktum är att alla människor är olika, fungerar på olika sätt och tänker helt olika. Det räcker med att vara sig själv, och inte låta andra styra över ens liv osv. Vissa tror på kärlek vid första ögonkastet. Jag gör inte det, eftersom jag tror att kärlek handlar väldigt mycket om tillit och förståelse för andra människors förhållningssätt och agerande vid olika situationer. Var bara snäll mot din partner, inklusive dig själv, så kommer det troligen att bli bra i slutändan. Man kommer väldigt långt, genom att ha bra självkänsla och självförtroende. Har du inget bra självförtroende så kommer du att börja tvivla på dig själv, blir nervös, vilket gör att du kommer begå en massa misstag som får tjejen eller killen att tappa intresset, eller tycka att du är konstig. Strunta i att läsa om etiketter som exempelvis ”nice guy – syndrome”, eller ”princessyndromet”, eftersom det finns diagnoskriterier för alla personlighetstyper och beteenden. Risken är bara att ni klandrar er själva ännu mer.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: