RSS

Punk as fuck

24 Maj

Jo, jag var i Köping och kollade på Birdnests jubileumskonsert härom helgen! Det var väldigt spännande, för det var som att resa tillbaka till min tonårstid fast ingen var tonåring längre.

För den som inte vet så är Birdnest trallpunkskivbolaget nummer 1 i Sverige, det var de som gav ut Definitivt 50 spänn-skivorna och grundades av Per Granberg från Charta 77. Bland alternativa människor i min ålder lyssnades det under 90-talet friskt på alla band som låg på etiketten, till exempel Strebers & Dia Psalma, De Lyckliga Kompisarna, Mimikry, Asta Kask osv. Nu firade de 30 år (dock är skivbolaget nedlagt) och anordnade konsert med ett antal av sina band som fick spela ca 20-30 minuter var.

När det begav sig så var det bara en massa ungdomar som hängde på spelningarna (trots att vi ju knappast var den första generationen som lyssnade på punk). De hade tuffa nitade skinnjackor med obskyra tygmärken, uppställd grön tuppkam och hoppade runt som galningar framför scenen. Jag var ju inte punkare utan bara alternativ (obs, viktigt!) så jag hade typ second hand-kläder och svartfärgat hår bara men hoppade också runt och röjde till banden. Man kunde göra så för alla spelningar var skitsmå, det var typ 30-50 pers där så man blev aldrig klämd.

På Birdnests 30-årskalas så kändes det som att det var samma folk där som det var för 10 år sedan. Och för 20 år sedan. Vi, som är strax under 30, sänkte medelåldern där och det är jag verkligen inte van vid. Vi såg ett gäng tokfulla ungdomar hoppa runt framför scenen i sina punkutstyrslar, men när vi tittade efter lite närmare så såg vi att de var i 40-årsåldern. Alla i banden var i 50-årsåldern. Inte jättekonstigt kanske när man tänker efter men det var en märklig känsla och det blev inte så mycket nostalgitripp som ett nyfiket turistande i originalpunkarnas tillvaro.

Nåväl, Big Fish spelade och det var helt fantastiskt! Närvaron, proffsigheten, scenspråket, musiken. Sångaren hoppade hål i golvet under sista låten, just sayin’. Synd bara att de lade av 1996. Här är en video från kvällen med helt okej ljud:

In other, somewhat related, news: idag när vi satt och hängde i Stadsparken i Örebro kom Heavy (känd från Hjalle & Heavy, Mimikry osv) förbiåkandes på en Segway. Helt jävla random, men kul. Bildbevis:

Från vänster: Benjamin, Benjamins Mimikry-påse som han visade upp för att stajla, jag, Heavy, Chippen & en Segway, Magnus, Britta. Foto: Heavys kompis.

 
2 kommentarer

Publicerat av på 24 maj 2012 i Musik

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 svar till “Punk as fuck

 1. Anton

  24 maj 2012 at 20:56

  1: Benjamin ser naken ut.
  2: Är inte Big Fish rätt så ”kända”?

   
  • MarySaintMary

   24 maj 2012 at 21:02

   Haha, jag tänkte med på att han såg naken ut, men det var han inte, lovar :) Jo, Big Fish är ganska kända, i de kretsarna iallafall. Om du inte tänker på Reel Big Fish? De är kändare.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: