RSS

Bättre sent än aldrig

26 Aug

Och det är mysigt att ligga där med henne. Det är okej att hon inte har stenkoll på musiken jag lyssnar på. Jag får lära henne helt enkelt, det kan bli kul. Jag ser in i hennes bruna ögon och tänker på hur konserten kommer bli. Vilka låtar de kommer att spela, vilka som kommer att vara där. Då ringer telefonen igen. Jag kollar displayen och där dyker det sista namnet jag vill se just nu upp. Fan.

Den där cliffhangern blev visst mer cliffhanger än det var menat, men nu är det oplanerade sommaruppehållet över och ett nytt kapitel om Emil finns nu på Emil & Adam-bloggen.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 26 augusti 2012 i Läsning

 

Etiketter:

2 svar till “Bättre sent än aldrig

 1. kajsalisasblogg

  02 september 2012 at 0:04

  Kommer naturligtvis in och kollar senare.
  Tänkte ta upp en annan sak när jag ändå är inne.
  Tack för länken till Velvet Goldmine, visserligen var den censurerad men jag kollade vidare på tuben. Tänker försöka hitta den på DVD och inte bara för att Christian Bale är med.
  Har varit lite intresserad av den här musikperioden efter att jag läste The Dirt för länge sen. Det finns många referenser till den i början av boken med band och gamla platåskor lagade med gaffatejp. Har kollat lite extra i veckan på nätet och gått igenom farsans vinylsamling en gång extra. Du skall nu få ett litet collage av mig, blir det för mycket så förstår jag om du raderar. Tycker du det låter hemskt kan du ju alltid stänga av ljudet och skratta åt kläderna.
  Nu kör vi.
  Glamrockens storhetstid var mellan 1972 och 1974.
  Bowie var den största stjärnan. Den här låten ligger på plattan Alladin Sane från 1972

  Men den mest stilbildande plattan som 40-årsjubilerade nyligen var den här.

  Låtar som Starman,( 12.50 ) Ziggy Stardust ( 28.50 ) sen kommer Suffragett City och Rock n Roll Suicide som också är lyssningsbara.
  Bowie producerade även åt andra. Förutom Iggy and The Stooges Raw Powerplatta så lyfte han det här bandet som gjorde fyra plattor varav en live på två år. Mott The Hoople

  När bandet splittrades gjorde sångaren och pianisten Ian Hunter solokarriär ihop med Mike Ronson Bowies ljushåriga gitarrist i första videon. Dom producerade även åt GenyaRavan, hon som hände uppe i högra hörnet på min gamla blogg.
  Slade var ett annat populärt glamrockband.

  T-Rex var också megastora.

  Sen ett band som är kult i dom här sammanhangen New York Dolls. Gjorde bara två plattor, men är den grupp som inspirerat Motley Crue Även Sex Pistols galna manager Malcolm Mc Claren lär ha varit inblandad här på slutet.
  Det som gör viden intressant för utom basistens ljusblåa stövlar, är dom två gitarristerna som skulle kunna platsa i vilket modernt sleezeband som helst. Den ena Johnny Thunder träffade en svenska, flyttade till Sverige och knarkade ihjäl sig på 80-talet.

  Andra som räknades till Glamrocken var Alice Cooper, Lou Reed, Sweet och Roxy Music
  Men varför försvann allt efter några år ?
  Glamrocken var aldrig en subkultur som punken blev, utan mer en trend eller ett mode. Om du lyssnar på alla videos, så är det väldigt olika musikstilar. Det gemensamma är sminket kläderna och glittret, och dom androgyna expedimenten. Man kan nog jämföra det med fenomenet pudelrock. Knarket flödade fritt och många av dom dog nog inte en naturlig död. Bowie började sjunga disco Mark Bolan i T-rex körde ihjäl sig o.s.v.
  Farsan var över i London i början av 1975, då var nästan platåskorna och sminket borta. Däremot såg han musicalen Rocky Horror Show som var en drift med glamrock i allmänhet och Alice Cooper i synnerhet. En låt som var en megahit då, var den här. Ett föredetta glamrockband som tvättat av sminket och så mycket glamrock är det ju inte över den här videon. Med Steve Harley och Cockney Rebel

  Sen låg punken och väntade på att slå igenom ett par år bort, appropå punk, har du kollat det här inlägget.
  http://kajsalisasblogg.wordpress.com/2012/08/30/kajsalisa-i-dublin-del-3/
  Det stället finns faktiskt och det som står där är sant.
  Hoppas du fick ut något av det här.

   
  • MarySaintMary

   02 september 2012 at 16:30

   Fantastisk kommentar! Ska lyssna på de låtar jag inte hört senare när jag har tid. Flera av låtarna ovan är med i Velvet Goldmine (men vissa med andra artister). Även glamrockens slut, med ”death of glitter” och en snygg referens till Bowies Rock & Roll Suicide finns med i filmen.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: