RSS

Cirkeln blir film!

15 Apr

En av mina favoritbokserier på senare år, Engelsforstrilogin, ska bli film. Allting med detta är underbart, på grund av detta:

Först ingick författarna Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren ett avtal med bolaget Filmlance, allting drog igång och det skulle bli film av första boken, Cirkeln. Men när författarna märkte att filmen på något sätt började spåra ur (här vet vi inga detaljer eftersom de inte har gått ut med dem), kände de att de inte kunde stå för projektet längre, och drog sig ur tillsammans med regissören Levan Akin. Så jävla bra gjort att dra sig ur istället för att kompromissa, tänk om fler gjorde så! Detta hände i februari förra året.

Nu har Benny Anderssons och hans son Ludvigs nystartade filmbolag RMV film tagit över rättigheterna och ska göra filmen, allt i gott samförstånd med författarna och regissören. Mycket är bra i denna intervju, men jag måste lyfta fram ett citat:

Kudos, Benny Andersson

”Varför inte? Vad skulle det annars vara?” Episkt, Benny Andersson.

Så filmen ser ut att bli av, av ett gäng människor som förstår boken dessutom. This is awesome news, som jag ska fira med att kolla på lite Buffy innan jag sticker till jobbet.

Om du inte har koll på Cirkeln, så läs, för guds skull! Det är en ungdomsbok, det går snabbt. Annars har jag skrivit lite om andra delen i serien, Eld, här. Inlägget innehåller inga större spoilers.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 15 april 2013 i Feminism, Film, Läsning

 

Etiketter: , , , ,

Ett svar till “Cirkeln blir film!

  1. lennartdarling

    15 april 2013 at 13:49

    Ungen kommer få den när hon fyller år. Får tjuvläsa lite jag med :)

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: