RSS

MarySaintMary recenserar Budapest

17 Jul

Nyss hemkommen från minisemester i Europa och tänkte dela med mig av mina upplevelser i form av recension!

Först flög vi från Skavsta till Budapest, Ungern. Det var trevligt, billigt, varmt. Vi bodde centralt på ett litet hostel med eget rum. Aktiviteter var typ att klättra upp på en kulle, halvt avlida av värmeslag, räkna om valuta samt gå på en kommunismpromenad. Det senare rekommenderas verkligen! Svinbra guider som båda var tonåringar när kommunismen föll, vilket gjorde att de kunde berätta både om personliga erfarenheter och massa intressant fakta om politiken då och nu. De berättade även vad de tyckte om olika saker (de gillade inte Jobbik) och om sånt som faktiskt var bra under kommunismen (gemenskapen). Dricksbaserad tur, så man fick betala vad man ville.

I Buda, med utsikt över Pest.

I Buda, med utsikt över Pest.

Vi tillbringade två nätter i Budapest, och sedan köpte vi en billig bussbiljett till Ljubljana. Kruxet var att bussen gick genom Kroatien och vi fick därmed stifta bekantskap med den kroatiska gränspolisen, som vägrade vissa på bussen att komma in i landet, varpå bussen KÖRDE TILLBAKA dem till närmaste ungerska stad. Det var ju visserligen trevligt gjort, men det var lite jobbigt att behöva sitta en timme extra på bussen – en timme som blev till två när samma sak upprepades vid slovenska gränsen och vi fick åka tillbaka till Zagreb.

Betyg på Budapest: 3,5/5
Betyg på City Animation Hostel: 3/5 (Väldigt litet, dåligt skyltat, kändes som att bo hemma hos nån, fint eget rum, låg standard, centralt.)
Betyg på kommunismpromenad: 5/5
Betyg på kroatiska gränsen: 0/5

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 17 juli 2014 i Allmänt

 

Etiketter: , , ,

Lämna en kommentar