RSS

MarySaintMary recenserar Ljubljana

23 Jul

Från Budapest bokade vi som sagt en åttatimmars bussresa till Ljubljana, som visade sig ta tio. Kostade typ 150 kr. Vi var lite griniga först men det försvann snabbt när vi kom fram. Vackra stad! Det kändes nästan inte som på riktigt. Lagom mycket folk (knappt 300 000 invånare att jämföra med Budapests 2,5 miljoner), lugn men trevlig atmosfär, torg med olika spex på, broar där man kan sitta och titta ut över floden, drakstatyer, en stor park inom gångavstånd, duktiga gatumusikanter, street art överallt, autonoma kulturcentret Metelkova (tänk Christiania) och så hade nån kastat upp skor över olika eltrådar som i Big Fish, så att man inte ska kunna lämna staden.

Drakbron

Drakbron.

Du kommer ändå inte vilja gå härifrån.

Du kommer ändå inte vilja gå härifrån.

Metelkova.

Suddig bild på en del av Metelkova.

Betyg på Ljubljana: 5/5, vill tillbaka!
Betyg på Hostel Tresor: 4/5: extremt centralt, fräscht, stilren inredning, egna bås (celler) i sovsalen, meckiga sängar, inget kök, gratis frukost, trevlig personal, inte jättebilligt.
Betyg på Metelkova: 4/5: När vi gick dit var det nån slags metalkonsert. Jag kände att jag var 15 år för sen, hade älskat det som 15-åring. Men jag älskar konceptet.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 23 juli 2014 i Allmänt

 

Etiketter: , , ,

Lämna en kommentar