RSS

Oh, I was moved by your screen dream

09 Jul

Känslor är temat i MusikOFotoAutomaten den här veckan. Och känsla är ju vad musik handlar om, så jag hade väl kunnat lägga in nästan vadsomhelst här och kommit undan med det. Men min favoritkänsla i musik (älskar att jag har en sån överhuvudtaget) är bitterljuvhet…eller lycka blandat med vemod om man så vill. Tänk musik som man kan börja gråta till fast man inte riktigt fattar om man är glad eller ledsen. Den känslan vill jag ha. Och den kan man hitta på lite olika ställen, Holes Celebrity Skin, Forever Young med Alphaville, i stora delar av Patti Smiths och Håkan Hellströms kataloger, på The Sounds senaste skiva, på soundtracket till Velvet Goldmine, på många av Tori Amos och Radioheads skivor och så i de här låtarna:

2HB med Roxy Music, som jag upptäckte genom just Velvet Goldmine-soundtracket, där i en version av det fiktiva bandet Venus in Furs med underbara Thom Yorke på sång. (Jag har bloggat om dem här.) Numera gillar jag originalet lika mycket, så här kommer det:

Pretty Good Year med Tori Amos.

Annonser
 
12 kommentarer

Publicerat av på 09 juli 2010 i Musik

 

Etiketter: , , ,

12 svar till “Oh, I was moved by your screen dream

 1. Lena

  09 juli 2010 at 17:43

  Två underbart fina låtar som jag faktiskt aldrig hört förut.
  Ha en trevlig helg…..Lena

   
  • MarySaintMary

   10 juli 2010 at 12:00

   Alltid roligt att kunna bidra med något nytt! Tack detsamma :)

    
 2. Misswhatsit

  09 juli 2010 at 19:16

  Tori Amos låt är helt underbar. Härligt känslofylld musik. Roxy Music har jag inte hört tidigare. Gillar den låten också.
  Roligt med nya musiktips.:)
  Ha en skön helg!

   
  • MarySaintMary

   12 juli 2010 at 17:33

   Hej, kul att du gillar det! Av någon anledning verkar min blogg tro att dina kommentarer är spam, så jag måste gå in och godkänna dem för hand. Sorry!

    
 3. Pialotta

  09 juli 2010 at 20:13

  Tori Amos har jag aldrig hört.. det är det som är så kul att hitta nya förmågor.. riktigt känslovarm låt.. Roxy Music har jag spelat mycket och en del låtar berör verkligen:)

   
  • MarySaintMary

   10 juli 2010 at 12:01

   Jag är ganska ny på Roxy Music men jag gillar ju typ allt jag hör med dem så jag borde nog lyssna mer på dem.

    
 4. Monica o Jacob

  10 juli 2010 at 9:25

  Bryan Ferry mums säger jag bara, bra låtval;-)

   
  • MarySaintMary

   10 juli 2010 at 12:03

   Ja, det är tur jag hittade den där filmen så jag fick upp ögonen för honom!

    
 5. KajsaLisa

  11 juli 2010 at 1:16

  Har lyssnat en del på dom, det verkar som dom två första vinylerna är dom intressantaste, innan sångaren Bryan Ferry kickade ut syntspelaren Bryan Eno. Dom var både avantgarde och dekadenta. Sen blev det bara dekadent. Dom heter Roxy Musik och For youre pleasure. Lägger in en länk från andra plattan som verkligen frossar i vemod. http://www.youtube.com/watch?v=LSniBxXjK_8 kan du kolla det dekadenta omslaget också. Den här släpptes bara som singel och kom aldrig med på första plattan http://www.youtube.com/watch?v=OEalg62F8Zg har inte riktigt bestämt mig om jag gillar den. Den har i alla fall en underbar töntighet och ett härligt 70-talsglam. 2 HB ligger på första.

   
  • MarySaintMary

   12 juli 2010 at 17:27

   Åh, sån här respons vill jag ha i alla mina bloggkommentarer! Lyssnade på ditt första klipp men tror den kräver viss inlyssning. Ska ge den några chanser till i en spotifyplaylist. Virginia Plain är med på Velvet Goldmine-soundtracket, jag tycker jättemycket om den!

    
 6. Erik "Semlan"

  11 juli 2010 at 16:56

  Roxy är alltid ett bra val. Lite klurigare låtar på första skivorna. Länge sedan jag hörde denna. Tori Amos har väl ingen stor fanskara här i landet? Jätteskoj att du valde en låt med henne. Härlig låt och som vanligt underbar röst.
  Du vill inte bidra med något bitterljuvt foto också? Intressant att du valt just detta känsloläge. ;-) Tankarna vandrar…

   
  • MarySaintMary

   12 juli 2010 at 17:24

   Hehe, jag hade en känsla av att Roxy Music skulle gå hem bland folket i den här utmaningen. Kände att jag ville ha med Tori som en motvikt. Jag vet ganska många som gillar henne faktiskt, men hon är ju knappast mainstreamkänd här.

   Nja, jag kände mot slutet att bilderna blev halvhjärtade, så jag lade ner det ett tag. Får se om jag blir mer inspirerad nån gång.

   Ja, vemod/bitterljuvhet säger säkert något om min personlighet. Jag är väl inte riktigt den glättiga typen av människa :P

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: